Scholen zijn van harte welkom

Het museum biedt de volgende mogelijkheden:

Basisonderwijs
Kids Tour – groep 5/6
Voor de groepen 5 en 6 heeft het Nationaal Coöperatie Museum een interactieve puzzeltocht. Met de klas naar het kleinste (en lekkerste!) museum van Schiedam. Met het Kids Tour Puzzelboekje in de hand ontdek je van alles over het museum. Op een speelse manier maak je kennis met (betover)grootmoederstijd: samenwerken, wegen, rekenen, wonen en boodschappen doen ‘zoals dat vroeger ging’. Een actieve ontdekkingsreis door de (Schiedamse) geschiedenis. De Kids Tour vindt bij voorkeur plaats op woensdagmorgen, andere tijden graag in overleg. Aanmelden kan via de Parels van Schiedam.

Rondleiding – groep 7/8
Groep 7 en 8 is welkom in het museum voor een rondleiding. Ook bij deze rondleiding zijn er ‘doe-dingen’. Rondleidingen bij voorkeur op woensdagmorgen, in overleg ook op andere dagen/tijden. Aanmelden kan via de Parels van Schiedam.

Voortgezet onderwijs

Het Coöperatie Museum doet mee aan de ‘Culture Sneak Peek’: een kennismaking voor brugklassers met culturele instellingen in Schiedam (en elkaar) tijdens de eerste schoolweken. Voor de overige klassen zijn maatwerk rondleidingen mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld een rondleiding worden samengesteld, die aansluit op de geschiedenis- of economieles.